Noorderhaven

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken

Update 2011:

Het bestuur heeft geconstateerd dat in de onderstaande stukken een aantal voorstellen is gedaan dat haaks staat op wetgeving en het beleid zoals dat jaren is gevoerd door het WCG. Belangrijkste is dat de gemeente mensen niet kan verplichten hun schepen te verzekeren. Ook kun je niet stellen dat een verzekerd schip veiliger zou zijn. Uiteraard adviseren we iedere eigenaar om z'n schip te verzekeren maar hechten wij eraan dat dat de persoonlijke verantwoordelijkheid van de eigenaar-bewoner is. In Nederland is enkel de ziektekostenverzekering wettelijk verplicht,

In het verleden heeft het WCG-bestuur zich altijd op het standpunt gesteld dat bewoners van de Noorderhaven inwoners van Groningen zijn. In het (nog nooit voorgekomen) geval dat de haven helemaal vol zou zijn, vindt het WCG dat de gemeente moet zorgen dat er een (tijdelijke) vervangende plaats wordt geregeld. Te denken valt aan de Aa, de Zuider- of de Oosterhaven en er zijn altijd locaties te vinden die tijdelijk geschikt zijn. Desnoods ondersteunt het bestuur actief (juridische) stappen om terugkeer te garanderen.

Overigens zijn we altijd blij als mensen uit de haven zich inzetten voor de leefbaarheid in de haven. Voor het bestuur staat het voorop dat de Noorderhaven een vrijhaven blijft waar je (relatief) goedkoop kunt beginnen met het wonen op een schip in Groningen.

Noorderhaven in Zwart en Wit
Noorderhaven in Zwart-Wit
De werkgroep Noorderhaven is opgericht op 21 januari 2008 in café Lambik. Tijdens een stemming bleek dat een grote meerderheid vóór handhaving van de bestaande regels was door de huidige Havendienst.

Notities

Nieuwsbrieven

Algemeen

Bijeenkomsten