Ligplaatsvergunningen toch niet omgezet in omgevingsvergunningen: verschil tussen versies

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 13: Regel 13:
  
  
Kortom: de verwarring is compleet.
+
'''Kortom: de verwarring is compleet.'''
  
 
Wat nu precies de inhoud is van het wetsvoorstel dat aan de Raad van State is voorgelegd voor een advies is onduidelijk.
 
Wat nu precies de inhoud is van het wetsvoorstel dat aan de Raad van State is voorgelegd voor een advies is onduidelijk.

Versie van 8 nov 2015 om 21:38

De verwarring rond de wijziging van de Woningwet in verband met drijvende bouwwerken is compleet.

Uit het nieuwsbericht van 9 oktober van de Rijksoverheid:

"...Bestaande woonboten mogen blijven liggen, afgegeven vergunningen gelden voortaan als omgevingsvergunning en hoeven niet verbouwd te worden om aan het Bouwbesluit 2012 te gaan voldoen."

"...De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel met de voorgestelde aanpassing voor advies aan de Raad van State te zenden..."


Nu blijkt uit het verslag van de reacties op het wetsvoorstel (o.a. de Verslag van de reacties op het wetsvoorstel internetconsultatie) dat bovenstaande op 26 oktober weer is teruggedraaid:

"...Het omzetten van ligplaatsvergunningen in omgevingsvergunningen is bij nader inzien te verstrekkend. De omzetting van ligplaatsvergunningen in omgevingsvergunningen wordt daarom niet geregeld."


Kortom: de verwarring is compleet.

Wat nu precies de inhoud is van het wetsvoorstel dat aan de Raad van State is voorgelegd voor een advies is onduidelijk. De Landelijke Woonboten Organisatie en de Landelijke Vereniging voor Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig beweren allebei dat er verschillende categorieën van Woonboten gaan ontstaan, overigens zonder bronvermelding. (hier te lezen)

In dit onzekere klimaat wil de gemeente Groningen nieuw beleid maken voor wonen op het water, dat in juni 2016 door de gemeenteraad zou moeten worden vastgesteld.

Dit lijkt het WCG erg onverstandig.