Kattenbrug (Schuitendiep): aanvraag omgevingsvergunning ter inzage aangeboden

Uit Woonschepen Comite Groningen
Versie door DirkVanDriel (Overleg | bijdragen) op 17 mrt 2019 om 09:46

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Kattenbrug wordt een vaste brug in het verlengde van het gedempte Kattendiep over het Schuitendiep ten behoeve van de nieuwe busbaan aan de oostkant van de Diepenring. (meer informatie)

Voor deze brug moeten een aantal woonboten wijken, maar die zijn al in het bezit van de gemeente. Waar de vervangende ligplaatsen gerealiseerd worden is nog steeds onbekend.


Het WCG ontving op 27 februari het onderstaande bericht van de gemeente.

"Graag informeren we u hierbij over het volgende. Voor de realisatie van de nieuwe Kattenbrug en omgeving in het verlengde van het Gedempte Kattendiep is door de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd. Met deze e-mail willen wij u laten weten dat het concept-besluit voor de omgevingsvergunning Kattenbrug vanaf donderdag 28 februari gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Wilt u het concept-besluit inzien, dan kunt u daarvoor terecht bij de afdeling Vergunning Toezicht en Handhaving aan het Harm Buiterplein 1 te Groningen. Tussen 9.00 uur tot 13.00 uur kunt u daar zonder afspraak terecht. Wilt u tussen 13.00 uur en 17.00 uur langskomen, dan kan dat ook, maar in dat geval alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken via https://eloket.groningen.nl.

Mocht u op het concept-besluit een zienswijze willen indienen, dan kan dat tot en met woensdag 10 april. U kunt daarvoor een brief schrijven gericht aan de gemeente Groningen, afdeling VTH, Loket Bouw en Wonen, Harm Buiterplein 1, 9723 ZR te Groningen. Mondeling een zienswijze indienen is ook mogelijk. Een afspraak daarvoor maakt u eveneens via https://eloket.groningen.nl.

Op 19 maart van 16.00 – 19.30 uur bestaat de mogelijkheid om tijdens een inloopavond / binnenstadscafé een nadere toelichting te krijgen op de plannen voor de Kattenbrug, de Sint Jansstraat en de nieuwe bushaltes bij de Stadsschouwburg en het Provinciehuis. U bent daarbij van harte welkom. U ontvangt hierover per brief nog een aparte uitnodiging."