Onderhoud rioolinstallatie: Riezebos gestopt, Afmitech biedt zich aan als opvolger

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken

30 januari 2019


Anton Riezebos is sinds enige tijd gestopt met het het jaarlijkse onderhoud van de rioolinstallaties aan boord van de woonboten in Groningen.

Afmitech uit Joure heeft aangeboden om de werkzaamheden van Riezebos over te nemen. Afmitech heeft in het recente verleden zijn sporen ruimschoots verdiend als het gaat om vuilwaterinstallaties aan boord van woonschepen, zeker in Groningen. Zo zijn ze verantwoordelijk geweest voor de aanleg van de meeste vuilwaterinstallaties aan boord van de woonschepen in de Noorderhaven en ze hebben onlangs een hardnekkig rioleringsprobleem bij de woonboten in de Woonschepenhaven opgelost.

De kosten van het jaarlijkse onderhoud zijn voor de woonbootbewoner zelf, behalve in de Woonschepenhaven, daar loopt de 3-jarige garantietermijn nog.

Het WCG heeft even contact gehad met Afmitech over hun werkwijze en dit is hun reactie:

"Dit is onze standaard brief. Bij akkoord nemen wij de klant op in ons bestand. Wij zullen dan ook elk jaar vrijblijvend weer contact opnemen met de klant voor een jaarlijks bezoek. Het is geen contract, maar duidelijkheid en accorderen van onze tarieven. Tevens houden wij vanaf het moment van akkoord een technisch dossier bij. Op locatie maakt onze monteur direct het rapport op welke ook direct gemaild wordt naar de klant en Cc onze administratie. Dit rapport wordt ook altijd geraadpleegd vooraf aan het volgende bezoek. Eventuele nodige vervolg acties worden in overleg wel/niet uitgevoerd, geoffreerd etc..

Klanten kunnen ons voor het oplossen van problemen altijd bellen op ons vaste nummer 0513-541022. Dit nummer is buiten kantoortijden doorgeschakeld. Telefonische helpdesk wordt ook berekend (behalve als het inplannen van een bezoek betreft). Een aantal storingen kunnen telefonisch opgelost worden, ook dat kost werktijd (ook weekends)."


Eerdere informatie:

Afmitech onderschrijft de inhoud van dit artikel maar geeft wel aan dat de rioolpomp inmiddels een stuk duurder is....