Lang en bezorgd wachten op aanpak gevaarlijke gasleiding in Woonschepenhaven

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken

2 maart 2020


Nadine Pichler, een bewoonster van de Woonschepenhaven is naar het Dagblad van het Noorden gestapt vanwege haar grote zorgen over de gevaarlijke situatie bij haar aan boord vanwege een te lage gasdruk als gevolg van de te krap bemeten gemeentelijke gasleiding. Diverse installateurs, de ombudsman en de brandweer zijn flink geschrokken van deze situatie, maar concrete actie blijft nog steeds uit. In deze brief, gericht aan alle bewoners van de Woonschepenhaven, blijkt duidelijk dat de gasleiding van de betreffende bewoonster vervangen zal worden. Nu, meer dan een maand later, wil de gemeente blijven onderzoeken of er toch niet iets met de leiding aan de hand is, onderzoeken die al vaker zijn verricht. Dat de andere leidingen in de zeer kleine steekproef in orde zijn valt sterk te betwijfelen omdat de metingen niet allemaal onder volle belasting zijn verricht. Bewoners en WCG geven al sinds 2018 aan dat de keuringsinstantie KIWA zowel de gas- als de waterleiding zal moeten certificeren om de ongerustheid bij de bewoners weg te kunnen nemen.

Lees hier het artikel in het Dagblad van het Noorden

De volgende dag kwam ook Radio Noord bij Nadine op bezoek en dat leidde tot dit artikel "Gevaarlijke gasleiding frustreert bewoners Woonschepenhaven nog altijd".

Het WCG maakt zich al jaren grote zorgen over een aantal knelpunten, waaronder de gevaarlijke situatie van de gasleidingen in de haven. Het bestuur is nog steeds in overleg met de gemeente om de vele knelpunten nu eindelijk eens op te lossen.

Meer informatie: