Krokodillentranen om verdwijnen horecaterras op woonboot Ludina

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken

20 april 2019


Het WCG had gehoopt buiten de discussie te blijven over het volgens afspraak verdwijnen van het horecaterras bovenop woonboot Ludina.

Dat is niet helemaal gelukt, uiteraard besteden alle lokale media ruim aandacht aan het verdwijnen van dit merkwaardige fenomeen. Het stukje van TV-Noord kan er nog mee door, maar door Sikkom wordt toch enigszins naar het WCG gewezen.

Vandaar onderstaande reactie aan redacteur Willem Groeneveld van Sikkom:

"Beste Willem,

Even een korte reactie naar aanleiding van je artikel over het sluiten van het horecaterras op de Ludina.

Het Woonschepencomité Groningen (WCG) heeft in april 2017 zeer zeker niet moeilijk gedaan over de eenmalige verlenging met 2 jaar van de proef met een horecaterras bovenop een woonboot. Het was toen het college van b&w dat in deze brief aan de gemeenteraad aangaf zich bij terrassen op het water iets anders voor te stellen dan het huidige terras, dat de verlenging beslist eenmalig zal zijn en dat het terras na 1 november 2018 afgebroken dient te worden. Café De Toeter wist dus precies waar het aan toe was. Dat de gemeente het niet leuk vindt om te moeten handhaven is begrijpelijk, maar elke insinuatie richting het Woonschepencomité is flauw en onterecht. Het WCG tekende in 2014 (!) bezwaar aan omdat de regels voor woonboten voor iedereen zouden moeten gelden. Het zal niet verbazen dat een horecaterras bovenop een woonboot en een dergelijke aantasting van de authenticiteit van een woonboot volgens die regels niet is toegestaan.

We zouden het kunnen waarderen als je bovenstaande nog zou willen verwerken in je artikel.

Vriendelijke groet,

Dirk van Driel"