Brugbediening komende zomer enigszins beperkt

Uit Woonschepen Comite Groningen
Ga naar: navigatie, zoeken

"Na aankomst later dan 14 uur kan de tocht door Groningen niet voltooid worden. Vanaf 1 mei 2019 wordt de brugbediening in Groningen beperkt door de ombouw van de Ringweg in Groningen. Wie door de stad wil varen naar buiten moet voor 14 uur de eerste brug gepasseerd zijn. De stad Groningen met 18 te passeren bruggen is een knooppunt in de staandemastroute van Delfzijl naar het zuiden en omgekeerd.

Binnenkort starten de werkzaamheden in verband met de verbouwing van de Ringweg door de stad en dat kan leiden tot grote verkeersdrukte op diverse wegen in- en door het centrum en omleidingsroutes. Indien daar ook nog veel oponthoud ontstaat door bruggen die bediend worden loopt het verkeer in Groningen helemaal vast. Via de Herewegbrug passeren op sommige uren wel 150 bussen van het openbaar vervoer de brug en als dan de brug voortdurend geopend moet worden voor de pleziervaart zal dat tot problemen leiden.

Vanaf de maand mei zal de brugbediening in Groningen aangepast worden. Op zaterdag, zondag en feestdagen in het zomerseizoen (1 mei tot 1 oktober) zijn de bedieningstijden van 09:00 – 12:00, van 13:00 tot 16:00 en van 17:30 tot 19:00; alle bruggen zullen dan regulier worden bediend. De bedieningstijden van maandag tot en met vrijdag zijn van 09:30 tot 15:30 uur. Er is ook nog een bediening van 18 uur tot 19.30 uur, maar dan alleen de eerste bruggen van buiten naar binnen tot aan de eerste (jacht)haven. Dat betekent voor watersporters die de stad invaren en direct de stad weer willen verlaten dat de laatste aankomsttijd bij de eerste brug uiterlijk om 14 uur is. Indien u later aankomt zult u in de stad moeten overnachten. Overigens is dat geen straf want Groningen is een bruisende- en gezellige stad om een dagje of meer te vertoeven."

Bron: wateralmanak.nl met enkele aanvullingen en correcties van de gemeentelijke havendienst


NB: de bedieningstijden op het Van Starkenborghkanaal, Eemskanaal en Winschoterdiep veranderen niet.