WCG-bestuur unaniem herkozen, uitgangspunten onder druk door nieuwe wet

Uit Woonschepen Comite Groningen
Versie door DirkVanDriel (Overleg | bijdragen) op 2 feb 2018 om 23:11

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

30 augustus 2017


Tijdens de goed bezochte jaarvergadering is het huidige bestuur bestaande uit Dirk van Driel, Nico Tiel en Marten Albers unaniem herkozen.

De uitgangspunten van het herkozen bestuur zijn niet wezenlijk gewijzigd maar wel ingehaald door de nieuwe wet verduidelijking voorschriften woonboten die vanaf 1 januari 2018 van kracht is. Zo heeft het WCG zich altijd sterk gemaakt voor het vrijhaven-principe van de Noorderhaven: geen vaste, overdraagbare ligplaatsen en toegang tot de haven zolang er ruimte is. De wet bepaalt nu dat woonschepen die niet daadwerkelijk varen bouwwerken zijn en in het geval van de Noorderhaven een overdraagbare omgevingsvergunning krijgen. Een belangrijk positief effect van de nieuwe wet is wel dat de rechtspositie van woonboten verbeterd wordt. lees meer

Maar er is nog veel meer aan de hand voor waterwonend Groningen: de invulling van de onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Watervisie, de renovatie van de Woonschepenhaven die nog steeds niet is afgerond, ingrijpende ontwikkelingen rondom de Oosterhamrikkade, een fietssnelweg pal naast de woonschepen aan het Noord Willemskanaal, groeiende overlast door feestvierende sloepjes en borrelboten en zo is er nog wel meer.

Kortom: het bestuur krijgt te maken met een drukke en belangrijke periode in de historie van het wonen op het water in Groningen.

We gaan ons best doen en proberen een ieder zo goed mogelijk te informeren via deze website, tijdens de maandelijkse openbare vergaderingen en binnenkort ook nog maar eens met een ouderwetse papieren nieuwsbrief.

Zie ook de pagina Vergaderingen 2017