Overleg WCG met burgemeester en wethouder over voortgang Woonschepenhaven

Uit Woonschepen Comite Groningen
Versie door DirkVanDriel (Overleg | bijdragen) op 30 jul 2017 om 22:32

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het WCG heeft vandaag ruim een uur van gedachten gewisseld met burgemeester Den Oudsten en wethouder Van der Schaaf.

Dit soort gesprekken zijn uiteraard tamelijk formeel maar we hebben toch de indruk dat we veel problemen en misverstanden goed onder de aandacht hebben kunnen brengen. Met name de inferieure afmeervoorzieningen aan de binnendijk en het onvoldoende baggeren nabij de steigers en onder sommige terrassen zijn punten die we goed duidelijk hebben kunnen maken. Er zouden nu nog 20 restpunten zijn en dat lijkt ons erg weinig.

Over de toekomst van schuren en terrassen zijn we enigszins gerustgesteld. Uitgangspunt is in principe de situatie zoals die nu is maar dat wil niet zeggen dat alles getolereerd zal worden.

Daarnaast heeft het WCG voorgesteld dat met alle bewoners een individuele opname wordt gedaan over het eindresultaat: is alles nu in orde, is er nog schade, zijn afspraken en toezeggingen nagekomen, dat soort zaken. Dit voorstel is goed ontvangen en we achten de kans groot dat het gaat gebeuren. Het WCG wil dan wel graag betrokken worden bij de vragenlijst die voor zo'n opname wordt opgesteld.

Nu is het aan de gemeente om de bewoners zo snel mogelijk te informeren op welke wijze de probleempunten verder worden opgelost en door wie. We verwachten dat dat zeer binnenkort zal gebeuren.