Gratis apps voor het varen voor tablets en telefoons

Uit Woonschepen Comite Groningen
Versie door NicoTiel (Overleg | bijdragen) op 17 okt 2017 om 12:13

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Voor mensen die nog wel eens met hun woonschip (of recreatiebootje) gaan varen, zijn er in ieder geval twee interessante gratis apps voor tablet en telefoon. Open Sea Maps en RiverGuide.

RiverGuide is een samenwerkingsverband van tal van organisaties zoals de haven van Rotterdam, de haven van Amsterdam maar ook Groningen seaports. De app bevat informatie over ligplaatsen, doorvaarthoogten en tal van andere gegevens die van belang zijn bij het varen. Net als bij diverse route-apps voor andere vervoersmiddelen geeft RiverGuide de mogelijkheid een route te laten berekenen met alle obstakels zodat ook duidelijk is of het schip bijvoorbeeld niet te hoog is voor een bepaalde vaarroute. De app is voorlopig alleen te gebruiken door schepen die voorzien zijn van een MMSI-nummer. De bedoeling is dat na de zomer de app ook bruikbaar wordt voor mensen die niet over een MMSI-nummer beschikken. Vanaf je telefoon is een app te downloaden en via deze site kan men zich registreren en voor de tablet downloaden.

Voor OpenSeaMaps is geen registratie nodig. Het is voor de tablet te downloaden via deze link. Zeer interessant is de combinatie van de betonning met satellietfoto's van bijvoorbeeld de Waddenzee.

Waternet in Amsterdam heeft een gratis app voor alle actuele infomatie over het varen in en rond Amsterdam.
Windfinder is een handige app voor alle actuele weersomstandigheden en getijden.